Η Εταιρεία

BENVENUTO. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε αρχή μικρή, αλλά και δύσκολη. Όπως και κάθε άλλη εταιρεία, έτσι και η Benvenuto ξεκίνησε σαν μια μικρή πιτσαρία γειτονιάς στην περιοχή του Ταύρου. Για την ακρίβεια, το έτος είναι 1992, όταν οι ιδρυτές θα τοποθετήσουν ένα παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε ένα νοικιασμένο χώρο εβδομήντα τετραγωνικών, και θα συστήσουν στο κοινό της περιοχής μια γεύση, που με τα χρόνια θα γίνει, κυριολεκτικά, παράδοση.

Και γιατί όχι; Ήταν άλλωστε μια από τις πρώτες πιτσαρίες που υιοθέτησε την παραδοσιακή τεχνική κατασκευής της πίτσας, ανοίγοντάς τη στον αέρα. Το ζυμάρι παρασκευαζόταν απευθείας στο κατάστημα με την ίδια και απαράλαχτη συνταγή που διατηρεί η αλυσίδα μέχρι και σήμερα. Κατόπιν θα ωρίμαζε στα ψυγεία του καταστήματος για είκοσι-τέσσερις ώρες προκειμένου να ελευθερώσει όλα τα αρώματα και τις γευστικές του ιδιότητες μέχρι να είναι έτοιμο να μετατραπεί στην πίτσα που γνωρίσατε και αγαπήσατε τόσα χρόνια τώρα.

Η χαρακτηριστική σάλτσα ντομάτας που απλώνεται πάνω από αυτό το ζυμάρι όπως και η παραδοσιακή σάλτσα Νάπολι των ζυμαρικών, είναι καλά φυλαγμένες συνταγές τις οποίες η εταιρεία διατηρεί αναλλοίωτες. Επιπλέον, η Benvenuto, γίνεται η πρώτη πιτσαρία στην Ελλάδα που θα επιχειρήσει να βάλει αυθεντική ιταλική μοτσαρέλα απευθείας στις πίτσες της, κερδίζοντας τις καρδιές του κοινού της.

Μόλις λίγα χρόνια αργότερα, η αγάπη και η προτίμηση του κόσμου προς τη Benvenuto, θα της επιτρέψει να εγκαινιάσει το δεύτερο κατάστημά της, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και αμέσως μετά το τρίτο κατάστημα στη Γλυφάδα. Αργά η γρήγορα, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, θα μεταφερθούν στην περιοχή του Ελληνικού φιλοξενώντας υπό την επίβλεψή τους οκτώ υποκαταστήματα. Έξι στην περιοχή της Αττικής, και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Παρόλη την έκταση του μεγέθους, η Benvenuto δεν προχώρησε ποτέ σε κεντρική διανομή. Ακολούθησε μια εξαιρετικά αυστηρή, καθώς και σταθερή, πολιτική καθημερινής παραλαβής φρέσκων πρώτων υλών, και ημερήσιας προετοιμασίας συνταγών, απευθείας στα καταστήματα, την οποία διατηρεί ζωντανή μέχρι και σήμερα.

Πάντα με σεβασμό στον πελάτη πριν από οποιονδήποτε άλλο, όπως και στη δική της παράδοση.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΠΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Δεν υπάρχει καμία συνταγή τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα Benvenuto, όσο η σάλτσα Νάπολι. Συνταγή, την οποία διατηρούμε αναλλοίωτη από την ίδρυση της εταιρείας. Μια μοναδική μίξη ντομάτας μυρωδικών και μπαχαρικών που αποζημιώνει κάθε λάτρη της απλής αυτής γεύσης χρόνια τώρα.

ΕΝΑ ΖΥΜΑΡΙ, ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ!

Κάθε μέρα που ξημερώνει, το ζυμάρι παρασκευάζεται εξ’ αρχής σε κάθε ένα από τα καταστήματά μας. Αφού ζυμωθεί, και μεριδοποιηθεί, το ζυμάρι ξεκουράζεται, και κατόπιν ωριμάζει, διασφαλίζοντας έτσι, την βέλτιστη γεύση και ποιότητα. Ακολουθούμε την ίδια συνταγή και διαδικασία παραγωγής από το 1992 χωρίς καμία αλλαγή ή τροποποίηση.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.

Με την παρασκευή πίτσας να αγγίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια ανά έτος, η Benvenuto αντιμετωπίζει πάρα πολύ σοβαρά την ποιότητα της πρώτης ύλης, και ιδιαίτερα στο θέμα των αλλαντικών. Συνεργαζόμενοι μόνο με τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου και ξεκινώντας από το πεπερόνι ωρίμανσης, το μπέικον μέχρι και κάθε άλλο αλλαντικό, διασφαλίζουμε για τους πελάτες μας, την κορυφαία ποιότητα σε κάθε είδος, και για κάθε προτίμηση.

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάθε συσκευασία Benvenuto, από τη σακούλα μεταφοράς και το κουτί της πίτσας, μέχρι τα σκαφάκια και τα μαχαιροπίρουνα, είναι πλήρως ανακυκλώσιμες. Πέραν αυτού, η εταιρεία ακολουθεί αυστηρή πολιτική ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων σε κάθε κατάστημά της, προκειμένου να μην επιβαρύνουν βιολογικές μονάδες επεξεργασίας, και να μην καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ